ျမန္မာႏိုင္ငံမွာပထမဆံုးအၾကိမ္အျဖစ္ Myanmar Food Festival ကို ရန္ကန္ျမိဳ႕ Sedona Hotel မွာ ဇန္န၀ါရီလ(၁)ရက္က စတင္ျပီး ဇန္န၀ါရီလ(၃၁)ရက္ထိ (၁)လတာျပဳလုပ္ေနတာ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒီပြဲေတာ္မွာ ျမန္မာ႔ရိုးရာအစားအစာေတြကို ပိုမိုဆန္းသစ္ေအာင္ ဖန္တီးခ်က္ျပဳတ္ထားတာ ျဖစ္ပါတယ္။ ျမန္မာ႔ရိုးရာအစားအစာေတြကို ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သူေတြႏွင့္ ဟိုတယ္မွာလာေရာက္တည္းခိုတဲ႔ ႏိုင္ငံျခားသား ဧည႔္သည္ေတြကို ျမန္မာရိုးရာအစားအစာေတြကို စားသံုးေစလိုျပီး ျပည္တြင္းထြက္ေဒသ အစားအစာေတြကို သိရွိေစႏိုင္ဖို႔ ရည္ရြယ္ျပီး အခုလုိက်င္းပျပဳလုပ္တာျဖစ္တယ္လို႔ ေျပာပါတယ္။
 
ပြဲေတာ္အတြင္းမွာ တည္ခင္းမယ္႔ ျမန္မာ႔ရိုးရာဟင္းလ်ာေတြကို ကၽြမ္းက်င္တဲ႔ု ျပည္တြင္းက စားဖိုမွဴးေတြႏွင့္ျပည္ပက စားဖိုမွဴးေတြ ပူးေပါင္းပါ၀င္တဲ႔ အခ်က္အျပဳတ္အဖြဲ႔က စီစစ္ေရြးခ်ယ္ထားတာျဖစ္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။ ျမန္မာ႕ရိုးရာဆီျပန္ဟင္းမ်ား၊ ျမန္မာစတိုင္ ဆာေတးႏွင့္အသီးအရြက္ေၾကာ္ေတြကို အဓိကဟင္းလ်ာေတြအျဖစ္ ခ်က္ျပဳတ္ထားတာျဖစ္ပါတယ္။ လက္ဖက္သုပ္၊ ငွက္ေပ်ာဖူးသုပ္ေတြအျပင္ ျမန္မာအသုပ္မ်ိဳးစံုနွင့္ အေၾကာ္မ်ိဳးစံုတို႔ကိုလည္း ျပဳလုပ္ထားတာျဖစ္ပါတယ္။ ဒါ႔အျပင္ ျမန္မာ႔ရိုးရာ မွ်စ္ပုဇြန္ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းရည္၊ ပဲၾကာဆံဟင္းခ်ိဳတို႔ကို လည္းတည္ခင္းထားပါတယ္။
 
Myanmar Food  Festival ပြဲေတာ္မွာ လူၾကိဳက္မ်ား ထင္ရွားတဲ႔ ျမန္မာ့ရိုးရာအစားအစာ အမ်ိဳးအစားေပါင္း ၄၀ေက်ာ္ကို ဘူေဖးပံုစံျဖင္႔ သံုးေဆာင္နိုင္မွာျဖစ္ျပီး ပံုမွန္တည္ခင္းထားတဲ႔ အေနာက္တိုင္းအစားအစာေတြနဲ႕  အခ်ိဳပြဲ ဘူေဖးေတြကိုပါ သံုးေဆာင္ႏိုင္မွာျဖစ္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။Myanmar Food Festival ကို ေန႔လည္စာအခ်ိန္ (မနက္ ၁၁း၃၀ မွ ေန႔လည္ ၂း၃၀ ထိ) ညစာအခ်ိန္ ( ညေန ၇း၃၀ မွ ည ၁၁း၃၀ )အထိ Sedona Hotel Yangon  မွာေရာင္းခ်ေနတာ ျဖစ္ပါတယ္။
 
 
 

Related News