Tetra Pak ရဲ႕ UHT နည္းပညာနဲ႔ ထုပ္ပိုးထုတ္လုပ္ထားတဲ့ ႏို႔ႏွင့္ႏို႔ထြက္ပစၥည္းမ်ားအေၾကာင္းပညာေပးေဆြးေႏြးပြဲကို ေဖေဖာ္၀ါရီလ(၂၄)ရက္က ျပည္သူ႔ရင္ျပင္ရွိ Myanmar Culture Valley မွာျပဳလုပ္ခဲ့ပါတယ္။ စားေသာက္ကုန္ထုတ္လုပ္ေရးဆိုင္ရာနည္းပညာနဲ႔ ထုတ္လုပ္ ထုပ္ပုိးေရး၀န္ေဆာင္မႈလုပ္ငန္းျဖစ္တဲ့ Tetra Pak ရဲ႕ UHT နည္းပညာနဲ႔ ထုပ္ပိုးထုတ္လုပ္ထားတဲ့ ႏို႔ႏွင့္ႏို႔ထြက္ပစၥည္းမ်ားရဲ႕ အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ားကို စားသံုးသူေတြသိရွိေစဖို႔အတြက္ရည္ရြယ္ၿပီး ျပဳလုပ္တာလို႔သိရပါတယ္။ UHT နည္းပညာကေတာ့ အခ်ိန္တိုအတြင္းမွာ အျမင့္ဆံုးအပူခ်ိန္နဲ႔ ျဖတ္သန္းထားတာျဖစ္ၿပီး UHT နည္းပညာနဲ႔ ထုပ္ပိုးထုတ္လုပ္ထားတဲ့ ႏို႔နဲ႔ ႏို႔ထြက္ ထုတ္ကုန္ေတြဟာ တာရွည္ခံနည္းပညာေတြမလုိအပ္ဘဲ လေပါင္းမ်ားစြာ အထားခံတယ္လို႔သိရပါတယ္။

အစားအေသာက္ေတြ ပုပ္သိုးျခင္းေၾကာင့္ ဘက္တီးရီးယား၊ ဗိုင္းရပ္စ္နဲ႔ ကပ္ပါးေကာင္ေတြဟာ အစားအေသာက္ေတြမွာ ကပ္တြယ္ႏိုင္ၿပီး စားသံုးမိပါက ဖ်ားနာျခင္းကို ခံစားရႏိုင္တယ္လို ႔သိရပါတယ္။ ဒီိဆိုးက်ိဳးေတြဟာ အူလမ္းေၾကာင္းေရာဂါမ်ားအျပင္ ကေလးငယ္ေတြရဲ႕ဖြံ႕ၿဖိဳးႀကီးထြားႏႈန္းကုိပါေရရွည္မွာထိခိုက္လာႏိုင္တယ္လို႔ အာဟာရပညာရွင္ ေဒါက္တာ၀င္း၀င္းျမင့္ ကေျပာပါတယ္။

Tetra Pak ရဲ႕ UHT နည္းပညာနဲ႔ ထုပ္ပိုးထုတ္လုပ္ထားတဲ့ ႏို႔ႏွင့္ႏို႔ထြက္ပစၥည္းမ်ားအေၾကာင္းပညာေပးေဆြးေႏြးပြဲကို လာေရာက္နားေထာင္ျဖစ္တဲ့သူေတြကေတာ့ UHT နည္းပညာအေၾကာင္းေတြ၊ ႏို႔နဲ႔ႏို႔ထြက္ပစၥည္း ထုတ္ကုန္ေတြ ၀ယ္ရင္ ၾကည့္ရူရမယ့္အမွတ္အသားေတြကို သိရွိခဲ့ရတယ္လို႔ေျပာပါတယ္။

Tetra Pak ရဲ႕ UHT နည္းပညာနဲ႔ ထုပ္ပိုးထုတ္လုပ္ထားတဲ့ ႏို႔ႏွင့္ႏို႔ထြက္ပစၥည္းမ်ား အေၾကာင္းပညာေပး ေဆြေႏြးပြဲအျပင္ ကေလးေတြအတြက္ ဂိမ္းအစီအစဥ္မ်ား၊ ေဖ်ာ္ေျဖပြဲမ်ားနဲ႔ မိသားစုမ်ားပါ၀င္ယွဥ္ၿပိဳင္ၾကမယ့္ အစီအစဥ္ေတြလည္းျပဳလုပ္ခဲ့တယ္လို႔သိရပါတယ္။

 

 

Related News