ကယားျပည္နယ္ရဲ႕ အစားအစာတစ္ခုျဖစ္တဲ့ ကယားဝက္အူေခ်ာင္းဟာ အရင္ႏွစ္ေတြက ေရာင္းအားနည္းေပမယ့္ အခုႏွစ္မွာေတာ့ ျပည္တြင္းခရီးသြားဧည့္သည္ေတြ လာေရာက္မႈပိုမိုမ်ားျပားလာတာေၾကာင့္ ကယားဝက္အူေခ်ာင္းေစ်းကြက္ ပိုမိုတြင္က်ယ္လာတယ္လို႕သိရပါတယ္။ ကယားဝက္အူေခ်ာင္းက ကယားျပည္နယ္ရဲ႕ နာမည္ႀကီအစားအစာတခုျဖစ္ပါတယ္ ။ အခုလိုနာမည္ႀကီးတဲ႔ ကယားဝက္အူေခ်ာင္းကို ေဒသခံေတြ ကိုယ္တိုင္ျပဳလုပ္ေရာင္းခ်တာျဖစ္ပါတယ္။အခုလိုကိုယ္တိုင္ျပဳလုပ္ေရာင္းခ်ေနသူထဲမွာ ကယန္းလူမ်ိဳးျဖစ္တဲ့ ေဒၚေထြးဇာကလည္း တစ္ေယာက္အပါအဝင္ပါ။

သူမက ဝက္အူေခ်ာင္းလုပ္ငန္းကို (၂၀၀၀)ခုႏွစ္ကတည္းက ကိုယ္တိုင္ျပဳလုပ္ေရာင္းခ်လာတာျဖစ္ၿပီး  အခုဆို (၁၈)ႏွစ္႐ွိၿပီ ျဖစ္တယ္လို႕ ကယားဝက္အူေခ်ာင္းေရာင္းခ်သူ ေဒၚေထြးဇာက အခုလိုေျပာပါတယ္။ကယားဝက္အူေခ်ာင္းကို အရင္ကစားသံုးသူနည္းေပမယ႔္ အခု(၂၀၁၈)ခုႏွစ္မွာေတာ့ စားသံုးသူမ်ားျပားလာတယ္လို႕သိရပါတယ္။ကယား၀က္အူေခ်ာင္းကို ေဒသခံေတြက ၃ပံု၁ပံုသာ စားသံုးၾကၿပီး ျပည္တြင္း/ျပည္ပခရီးသြားဧည္႔သည္ေတြအမ်ားဆံုးဝယ္ယူတာေျကာင္႔ ပိုမိုေရာင္းခ် လာရတာျဖစ္တယ္လို႔ ေဒၚေထြးဇာက အခုလိုေျပာပါတယ္။

ကယားဝက္အူေခ်ာင္းျပဳလုပ္ရာမွာ  ဝက္သား၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နႏြင္းမႈန္႔၊မက္ခါသီး၊ ဆန္အရက္၊ငရုတ္သီး၊ဆား၊အစ႐ွိတာေတြ ပါဝင္တာျဖစ္ပါတယ္။ေစ်းႏႈန္းအေနနဲ႔တစ္ပိသာကို ေငြက်ပ္(၃၀၀၀၀) သတ္မွတ္ထားၿပီး (၅၀)က်ပ္သားကို ေငြက်ပ္(၁၅၀၀၀)နဲ႕ ႏွစ္ဆယ္႔ငါးက်ပ္သားကို ေငြက်ပ္ (၇၅၀၀)က်ပ္ သတ္မွတ္ေရာင္းခ်ေနတာျဖစ္ပါတယ္။လက္ရွိမွာေတာ့ ကယား၀က္အူေခ်ာင္းကို ကယားျပည္နယ္အျပင္ ရန္ကုန္၊မနၱေလး၊ ျပင္ဦးလြင္အစ႐ွိတဲ႔ေနရာေတြကိုလည္း လက္လီ /လက္ကား ျဖန္႕ျဖဴးေရာင္းခ်ေနရတယ္လို႔သိရပါတယ္။

 

 

 

 

Related News